Ce trebuie sa stii despre suplimentele naturale si despre Omega 3?

Acizii grasi esentiali, dintre care face parte si Omega 3, trebuie sa fie parte a dietei fiecaruia dintre noi. Importanta acestora in sanatatea organismului este deosebita, avand efecte benefice asupra pielii, articulatiilor, a sistemului cardio-vascular, a fertilitatii si a vederii.

Produsele si suplimentele naturale, inclusiv Omega 3, sunt foarte importante. Acizii grasi esentiali sunt atat de importanti pentru organism pentru ca iau parte la procese importante ce au loc in organism, inclusiv cel inflamator, vindecarea si refacerea, transmiterea impulsurilor nervoase, digestie si metabolism. Acestia accelereaza arderea caloriilor din corp si reduc apetitul pana la normal, fiind foarte util in curele de slabire; de asemenea, reduc nivelul de grasimi toxice organismului si scad colesterolul.

De asemenea, grasimile Omega 3 cresc randamentul cerebral si longevitatea, imbunatatesc sanatatea pielii, vederea si starea de spirit, amelioreaza astmul, durerile si tensiunea arterial si nu in ultimul rand, scad riscul aparitiei celulelor canceroase.image

Omega3 se gaseste in preponderenta in seminte si in carnea pestilor care traiesc in apa rece. Semintele de in suntuna dintre cele mai bogate surse de Omega 3 din natura, acestea continand  pana la de doua ori mai multi acizi grasi decat pestele.

Aportul sanatos de Omega 3 este cel mai usor de obtinut din suplimentele alimentare pe baza de acizi grasi esentiali. Chiar daca acestea sunt indicate cu precadere persoanelor ce sufera de afectiuni ale pielii, ale sistemului nervos sau imunitar, ale celui respirator, circulator sau digestiv, o cura cu suplimentele alimentare pe baza de Omega 3 este extrem de sanatoasa si indicata oricui.

Cu toate acestea, suplimentele alimentare cu Omega3 sunt de mai multe feluri si este important sa va documentati despre ce substante contin acestea inainte de a incepe cura. De exemplu, suplimentele cu Omega 3 din ulei de somon sau un alt peste contin o cantitate crescuta de DHA (acid docosahexenoic). Pe de alta parte, cele bazate pe uleiuri vegetale nu contin, de obicei, si EPA (acid eicosapentenoic).

Extrasul de creveti polari este substanta cea mai indicata pentru a asigura aportul de Omega 3, pentru ca acesta contine si DHA si EPA in cantitati similare.  Cu toate acestea, suplimentele cu Omega 3 cu ulei de somon sunt cele mai populare pentru ca este mai usor de extras si, astfel, sunt mai raspandite. Acestea sunt la fel de potrivite ca si cele pe baza de creveti polari, in cazul in care au o cantitate de cel putin 600 de miligrame de DHA.

De obicei, suplimentele alimentare cu Omega3 mai contin si alte substante benefice organismului. De exemplu, vitamina E sau anumiti antioxidanti folositori si in procesele desfasurate in corp sunt adaugati pentru a impiedica rancezirea uleiului sau degradarea substantelor in general.